feat0

200-300-400 TL'lik Dokunmatik Nokia Telefonlar

Dokunmatik ekranlı telefonlar ilk çıktıkları yıllarda birkaç bin liraya satılırken şimdilerde ise oldukça uygun fiyatlı dokunmatik telefonlara rastlamak mümkün.Tabi hala iPhone'un ,Samsung' un ,Nokia nın oldukça pahalı dokunmatik ekranlı telefonları da mevcut.Nokia dokunmatik ekranlı telefonların fiyatları diğer markalara göre biraz daha uygun diyebiliriz.Şimdi sizin için hazırladığımız 200-300-400 TL aralığındaki Nokia dokunmatik ekranlı telefon modellerine bakalım:

Devamını Oku
feat2

Nokia Symbian Belle Guncellemesi

Bir önceki yazımızda Nokia Symbian Belle Yazılım Güncellemesinin Nasıl Yapılacağından bahsetmiştik.Bu yazımızda ise Nokia Symbian Belle'nin 2012 yılındaki en son yazılım güncellemesini sizlerle paylaşacağız.Bu güncelleme ile cep telefonunuzdan daha iyi verim alacaksınız..

Devamını Oku
feat3

Nokia 5800,N8,C6,5250,N97 icin Oyun Paketi

İstediğiniz Nokia oyunları arıyor ancak bulamıyorsanız işte tam sizin için bir oyun paketi. Bu oyun paketi tam tamına 78 adet oyun içeriyor ve oyunlar arasında yok yok.Aksiyon,dövüş,spor,futbol,zeka oyunlarının hepsi bu oyun paketinde.Bu oyunları Symbian s60 v5 dokunmatik ekranlı telefonlarınızda oynayabilirsiniz.

Devamını Oku
feat4

Flash Player

Nokia Cep Telefonlarınızda kullanabileceğiniz Flash Player ı sizlere sunuyoruz.Cep telefonunuzdan internete girdiğiniz zaman bazı web siteleri yada web sitelerinde videolar,sesler,görüntüler telefonunuzda Flash Programı olmadığı için açılmaz.Bu programı yükledikten sonra öyle bir sorunla artık karşılaşmayacaksınız.

Devamını Oku
feat5

Telefonda Dizi-Film Izleme Programi

LCG SmartMovie, Nokia (5800 XpressMusic, X6, 5228, 5230, 5233, 5235, 5250, N97, 5530 XpressMusic, C6, C5, C5-03 gibi) telefonlarınızda AVİ formatındaki videoları ve MP4, FLV ve 3GP formatındaki videoları ,fimleri ,dizileri izlemenizi sağlayan çok başarılı bir program.

Devamını Oku

Nokia Telefonlar İçin İpuçları

En beklenmedik zamanda biten bataryaların ömrü, alınacak basit birkaç önlemle eskisinden daha uzun duruma getirilebilir.

Gün içerisinde en lazım olduğunda biten şarj, cep telefonunu bizim için kimi zaman en sevimsiz dost haline getirebiliyor. Bazen iş görüşmesinin ortasında, bazen ulaştırılması gereken acil bir haberin girişini karşı tarafa bidirdikten sonra sessizliğe ve geçici karanlığa bürünen cep telefonları, yanımızda yedek batarya bulundurmuyorsak bizi istenmeyen durumlar ile yüz yüze bırakabiliyor.

Bu olası sorunu ortadan kaldırmak ya da en düşük seviyeye indirmek için birkaç basit önlem almak yararlı olabilir. Bir anlamda batarya yönetimi olarak da anlatacağımız önlemler ve ipuçları, gün içinde bataryanın güç seviyesinden daha az endişe etmenizi sağlayacaktır.

KULLANILMAYAN ÖZELLİĞİ KAPATIN


Cep telefonlarının artan işlevselliği,beraberinde birçok da yeni özellik getiriyor. Artan sayıdaki bu özelliklerin her birinin çalışabilmek için pilin gücünü tükettiği göz önünde bulundurulmalı. Her ne kadar çoğu cep telefonu, kullanılmayan özellikleri otomotik olarak bekleme durumuna geçirse de; menüdeki “araçlar” ve “ayarlar” seçeneklerinden kullanılmayan özellikleri manuel olarak kapatmak pil ömrüne katkı sağlayacaktır.

PİL CANAVARI BLUETOOTH

Pil ömrünü en çok tüketen özelliklerden olan Bluetooth, kimi zaman unutma nedeni ile kimi zaman da bilerek açık bırakılır. Bluetooth kulaklık kullanılmıyorsa ya da dosya transferi yapılmıyorsa, bu özelliğin açık bırakılmasının pili erken tüketmekten başka bir anlamı bulunmuyor.

EKRAN PARLAKLIĞINI AZALTIN


Pil ömrünü çalan bir diğer özellik de ekran parlaklık düzeyidir. Telefon ilk satın alındığında genellikle en parlak düzeye ayarlı olarak gelen bu ayar azaltıldığında pil süresinde tasarruf sağlanır. Görüntü ayarları ile pil tasarrufu sağlamanın diğer bir yolu da arka plan aydınlatmasını mümkün olduğu kadar kısa süreye ayarlamaktır. 15 saniye ya da daha kısa süreye sahip arka plan aydınlatması, pil süresinin uzamasına katkı sağlaycaktır.

SADELİK VE SESSİZLİK UZUN YAŞATIR

Ekran koruyucular ve dinamik masaüstü resimleri de pil süresini azaltan unsurlar arasında geliyor. Bununla beraber yüksek zil seviyesi ve titreşim özelliği de aynı şekilde daha fazla enerji tüketen özellikler arasında bulunuyor. Gerekmediği sürece bu özelliklerin etkinleştirilmemesi, size zamansız biten batarya problemini daha az yaşatacaktır.

GPRS, 3G ve Wi-Fi BAĞLANTILARINI SÜREKLİ AÇIK TUTMAYIN

Uzun pil süresi için, internet gezintisi sağlayan bağlantılardan da gerekmediği sürece feragat etmek gerekiyor. Sürekli açık tutulan bir GPRS bağlantısı, pilin gücünü hızla tüketecektir. Bunun için GPRS ayarları yaparken “sadece gerektiğinde” özelliğini seçmeyi unutmayın. Aksi takdirde sizin internetteki işleminiz bitmesine rağmen bağlantı devam edecektir. Aynı kural, EDGE, Wi-Fi ve müstakbel 3G uygulamaları için de geçerlidir.

GİZLİ PİL DÜŞMANI: ZAYIF KAPSAMA ALANI SİNYALİ

Sürekli şebeke arayan bir cep telefonunun tükettiği güç, bataryanın erken tükenmesinin sebeplerinden biridir. Düşük şebeke sinyali bulunan kapasama alanındaki bir cep telefonu, yakında bulunan bir baz istasyonuna bağlanırken harcadığı enerjiden daha fazlasını tüketir. Bu nedenle şebeke sinyal gücünün az olduğu ofis ve ev gibi ortamlarda batarya ömrü daha çabuk sona erer. Bu süreyi uzatmak için, telefon konuşmalarını yaparken sinyal gücü göstergesinin en azından üç ya da daha üst seviyede olmasına dikkat etmek şarjın dayanma süresini artıracaktır.

Bunun yanısıra eğer; yeraltı gibi kapsama alanı dışında bir yerde telefonu kapalı duruma getirmek, bataryanın gereksiz yere güç tüketimini engelleyecektir. Bu tür durumlarda sadece kapsama alanına dahil olabileceğini düşündüğünüz noktalarda telefonu açıp denemek, en mantıklı çözüm olacaktır.

PİLİNİZİ TANIYIN: LİTYUM PİLLER İLE NİKEL PİLLER ARASINDAKİ FARKLAR

Günümüzde cep telefonlarında nikel pillere oranla lityum piller daha yaygın olarak kullanılmaktadır. İlk kullanımdan önce nikel pillerin 10 saat şarj edilmesi gerekirken, şarj süreci lityum pillerde cep telefonu pilin dolduğunu belirtene kadar devam eder.

BİTMESİNİ BEKLEMEDEN DÜZENLİ ŞARJ


Lityum pilleri, nikel pillere göre avantajlı kılan en önemli nokta, hatırlama özelliğine sahip olmamasıdır. Nikel pillerde bulunan bu özellik, pil rastgele şarj edildiğinde ve tam bitirilmeden tekrar şarj işlemine tabi tutulduğunda ortaya çıkar. Bu tür şarj işleminden sonra, pil içerisinde oluşan kristaller pilin performansını düşürür. Lityum pillerde istenen zamanda şarj işlemi yapılabilir. Pilin tamamen bitmesini beklemeye gerek yoktur. Pil süresi üçte bir seviyesine geldiğinde yapılan düzenli şarj, pil ömrüne katkıda bulunacaktır.

PİLİ ÇOK UZUN SÜRE ŞARJ ETMEYİN, GÜNEŞTE BIRAKMAYIN

Lityum piller, içlerinde fazla ısınmaya karşı koruma sağlayan devre bulundurduğu için gece boyunca ya da bir kaç gün şarjda kalmaları ısınma problemini ortaya çıkarmaz. Fakat bu süre bir hafta gibi uzun bir süreye çıkınca ısınmaya sebeb olur ve pile zarar verir. Aynı sorun, pil güneş ışınlarına maruz bırakıldığında ya da kaloriferin üstüne bırakıldığında da meydana gelir.

PİLİ İKİ SENE İÇERİSİNDE YENİLEYİN

Bir lityum pil 300 ila 500 kere şarj edilebilir. Bu süreyi aşan kullanımlarda pil ömrünü yavaş yavaş yitirir. Düzenli olarak kullanılmayan boş bir lityum pil bulundurmak da mantıklı bir çözüm değildir. Çünkü lityum piller hiç kullanılmadığında da zamanla özelliklerini yitirir.

0 yorum: